Loading...
Solomou Garden Centre & Landscaping
topic
Home  /  Blog  /  Tips of the month - April

Blog

TIPS

Tips of the month - April

Τι πρέπει να κάνω στον κήπο μου αυτό τον μήνα; 

Τον Απρίλιο, που είναι και ο μήνας του Πάσχα, μαζί με τις υπόλοιπες πασχαλινές ετοιμασίες που κάνουμε στα σπίτια μας, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον κήπο και τα φυτά μας. Να δοθεί μια ώθηση στη νέα βλάστηση και να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και γόνιμο περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυτών. Επίσης, τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για την εκτέλεση των έργων κατασκευής νέων κήπων. 

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές εργασίες γιαυτό τον μήνα:

  • Κλαδέψτε τα φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους και να κάνετε την εικόνα τους πιο «γεμάτη».
  • Συνεχής προσοχή και παρατήρηση των φοινικοειδών για προσβολές από το ρυγχωτό κάνθαρο (Rhynchophorus ferrugineus), την πεταλούδα (Paysandisia archon) ή άλλων κολεόπτερων, αλλά και των κωνοφόρων κυρίως Λέιλαντ (Cupressocyparis leylandii) και Γκολντ Κρεστ (Cupressus macrocarpa 'Goldcrest') για φυτοπαθολογικά προβλήματα κυρίως φυτόφθορας.
  • Κόβετε τα λουλούδια που μαραίνονται, για να ενισχύσετε την παραγωγή νέων μπουμπουκιών.
  • Αυξήστε τη λίπανση στις τριανταφυλλιές.
  • Μαζέψτε τα πεσμένα φύλλα και φρούτα που έχουν συγκεντρωθεί στο έδαφος ώστε να μην υπάρχουν εστίες δημιουργίας ασθενειών και εντόμων στον κήπο σας. Οι πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης θα σηματοδοτήσουν τη γέννηση ενοχλητικών επισκεπτών στον κήπο σας.
  • Μετά το τέλος της ανθοφορίας, κλαδέψτε τα ανοιξιάτικης ανθοφορίας φυτά όπως η γουϊστέρια και οι αναρριχώμενες τριανταφυλλιές.
  • Φυτέψτε λαχανικά στον κήπο ή μεταφυτέψτε τα φυτά που καλλιεργήσατε από σπόρο. Η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για τα ραδίκια, τα καρότα, τα μπιζέλια, λάχανα, μπρόκολα και πρώιμης συγκομιδής ντομάτες. Επίσης, πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδα.
  • Αν θέλετε να φυτέψετε γκαζόν ή να ανανεώσετε το γκαζόν που φυτέψατε πέρυσι, κάντε το τώρα πριν ο καιρός ζεστάνει.
  • Τον Απρίλιο, φυτεύουμε στο έδαφος βολβούς, σπόρους (κατηφέδες, πορτουλάκα, σάλβια κ.λ.π.), αλλά και εποχικά έτοιμα φυτά.
  • Όταν τελειώσει η ανθοφορία των βολβών ανοιξιάτικης ανθοφορίας (π.χ. φρέζιες, κρόκοι, ζουμπούλια), τα φύλλα τους να αρχίζουν να κιτρινίζουν. Μπορούμε να τους δώσουμε μία τελευταία λίπανση με ισορροπημένο λίπασμα γενικής χρήσης και στη συνέχεια αφήνουμε τα φυτά να ξεραθούν εντελώς πριν ξεθάψουμε τους βολβούς.
  • Για άμεσο αποτέλεσμα, στο Solomou Garden Centre θα βρείτε άφθονα εποχιακά και ετήσια φυτά ήδη ανθισμένα. Πετούνιες, σκυλάκια, γεράνια, πανσέδες, έρωτες, χρυσάνθεμα, βιολέτες, ζίνιες, σελόσιες, αγήρατα, αλυσάκια, βιγόνια, η ποικιλία κάθε χρόνο είναι όλο και πιο πλούσια. 

Φυτά του μήνα: Polyanthus, Marguerite, Bauhinia variegata, Jacaranda, Magnolia, Wisteria, Echium webbii, Canna, Hemerocallis, Metrosideros excelsa

 

 

 

Related Articles