Loading...
Solomou Garden Centre & Landscaping
Home  /  Blog  /  Roses Planting Time

Blog

Roses Planting Time

Οι τριανταφυλλιές μπορούν να φυτευτούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.


1. Φύτευση κατά την κρύα περίοδο: Φθινόπωρο, Χειμώνα, Αρχές Άνοιξης.


Η θερμοκρασία κατά τις μέρες που ακολουθούν τη φύτευση είναι η πιο κρίσιμη. Σ' αυτή την περίπτωση και μόνο εφόσον είναι χαμηλότερη από τους -5o C σκεπάστε για μερικές μέρες τα κλαδιά με ξερά φύλλα και όσο γίνεται στεγνό χώμα.


Κρατείστε τις νεοφυτεμένες τριανταφυλλιές σκεπασμένες για όσο διάστημα διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά μπορούν να φυτευτούν και με χιόνι, αρκεί να μείνουν καλά σκεπασμένες με το χιόνι. Θα το "εκτιμήσουν" πολύ και την άνοιξη θα σας ανταμείψουν με την πλούσια ανθοφορία τους.

 

 2. Φύτευση κατά την ζεστή περίοδο: Μέσα Άνοιξης, Καλοκαίρι.


Αν φυτεύετε από τα μέσα της Άνοιξης ή το Καλοκαίρι τότε πρέπει απαραίτητα να προμηθευτείτε τις τριανταφυλλιές σας έτοιμες φυτεμένες σε γλάστρα από τα Φυτώριά μας ή από κάποιο φυτώριο της περιοχής σας και να τις φυτέψετε με τη "μπάλα" δηλαδή με το χώμα που συγκρατείται γύρω από τις ρίζες. Προσέξτε ώστε να μη σπάσει η "μπάλα" γιατί τότε το φυτό είναι πιθανό να ξεραθεί.


Iδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

1. Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές φυτεύονται κατά την κρύα περίοδο του έτους δηλαδή από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης.
2. Όταν φυτεύονται με ζέστες ή ακολουθεί ζεστός καιρός ποτίστε πιο συχνά αλλά προσοχή να μην υπερβάλετε για να μη σαπίσουν.
3. Από τα μέσα της Άνοιξης ως και το καλοκαίρι προτιμείστετριανταφυλλιές έτοιμες φυτεμένες σε γλάστρα.